Simple harsreiniger

Simple Harsreiniger

Harsreiniger is een speciale vloeistof die gebruikt wordt om de harskorrels te reinigen en te ontsmetten. Na verloop van tijd kunnen er namelijk andere stoffen in het water, zoals ijzer, mangaan, medicijnresten of bacteriën, zich ophopen op de harskorrels. Dit kan de werking en de levensduur van de waterontharder verminderen. Ook kan het de smaak, geur en kleur van het water beïnvloeden.

Door regelmatig harsreiniger toe te voegen aan de waterontharder, worden deze ongewenste stoffen verwijderd en wordt de hars weer schoon en actief. De harsreiniger wordt meestal in de pekelbuis of de zouttank van de waterontharder gegoten, en vervolgens wordt er een spoeling gestart. De harsreiniger wordt dan samen met het zoute water door de harscilinder gespoeld, waar het de harskorrels reinigt en desinfecteert.

Het gebruik van harsreiniger heeft verschillende voordelen voor de waterontharder en de waterkwaliteit. Het zorgt ervoor dat de harskorrels hun onthardingscapaciteit behouden en dat de waterontharder efficiënt blijft werken. Het voorkomt ook de groei van micro-organismen in de waterontharder, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Bovendien verbetert het de smaak, geur en kleur van het water, waardoor het aangenamer is om te drinken en te gebruiken.

Harsreiniger is dus een essentieel onderdeel van het onderhoud van een waterontharder. Het is aan te raden om minstens één keer per jaar harsreiniger te gebruiken, of vaker als het water veel verontreinigingen bevat. Zo kan men optimaal genieten van de voordelen van zacht water.

Werking waterontharder