Montage

Zelf de waterontharder installeren

U kunt uw waterontharder laten monteren, maar u kunt de waterontharder ook zelf monteren. Het is belangrijk dat de waterontharder op een goede en vakkundige manier geïnstalleerd wordt. In principe zou iemand zonder ervaring de waterontharder zelf kunnen monteren.

Het is wel belangrijk dat u weet hoe u dit doet. Daarom leggen wij u graag uit waar u op moet letten. Bij de aanschaf van uw waterontvanger ontvangt u een zelfmontage handleiding van ons.

Montage

Meterkast

De meterkast is de meest ideale ruimte om de waterontharder te monteren. In de meterkast zit de watermeter vaak onderin. Hierdoor is het makkelijk om twee RVS flexibele leidingen aan te leggen van en naar de watermeter, hiervoor hebben we geen extra leidingwerk nodig. Ook is de meterkast gewoon een ideale plek, zodat er geen andere ruimte in het huis opgeofferd hoeft te worden voor een waterontharder. Als er geen afvoer aanwezig is in de meterkast, dan is het makkelijk om een gaatje in de vloer te boren en de afvoerslang aan te sluiten om de dichtstbijzijnde rioolbuis in de kruipruimte.

Het is dus wel belangrijk om te weten of u een kruipruimte heeft. Is deze niet aanwezig? Dan zoeken we een andere oplossing. Voor montage in de meterkast is onze Simplex waterontharder het meest geschikte model. Dit model bestaat uit een gescheiden harscilinder en zoutreservoir.

Kelder

De kelder is ook een geschikte plek voor het plaatsen van de waterontharder. De kelder moet in dit geval wel droog zijn natuurlijk. In veel huizen bevind de watermeter zich ook in de kelder in plaats van de meterkast. Op deze plek hoort ook een afvoer en een stopcontact aanwezig te zijn. Dit stopcontact kan in veel gevallen ook aangelegd worden. Het is geen probleem als de afvoerbuis zich boven de waterontharder bevind, onze waterontharders kunnen het spoelwater tot wel 5 meter hoog wegpompen.

Onze monteurs helpen u graag in iedere situatie

Als u handig bent dan kunt u de waterontharder zelf monteren. U ontvangt van ons een montagehandleiding en komt u er niet uit, dan kunt u contact met ons opnemen. Het is ook mogelijk om een van onze professionele monteurs in te schakelen voor het installeren en bedrijfsklaar maken van uw waterontharder. De kosten voor het monteren van uw waterontharder door onze professionele monteurs is €250,-. Deze kosten zijn inclusief voorrijkosten en materiaal.

U kunt bij het bestellen van uw waterontharder aangeven of u met of zonder installatie wilt.

Berging/bijkeuken/garage of andere ‘open ruimte’

De meterkast kan gewoon te klein zijn, maar de watermeter is wel aanwezig in de meterkast. in dit geval gaan we kijken in de bijkeuken, trapkast, garage of een andere open ruimte.

In dit geval is de aanwezigheid van een kruipruimte nog belangrijker omdat we nu vanuit de meterkast 2 leidingen naar de ruimte moeten trekken waar de waterontharder staat. Op deze manier kan er op iedere gewenste plek op de begane grond een waterontharder geplaatst worden. Let op, hier moet wel een kruipruimte voor aanwezig zijn. De afvoerslang wordt in dit geval ook direct op de rioolbuis aangesloten. Wij adviseren onze Simpact waterontharder voor deze ruimtes. De Simpact is een waterontharder met alles in 1 behuizing.

Kruipruimte/ruimte bij watermeter (meterput)

Indien gewenst, is het ook mogelijk om de waterontharder in de kruipruimte te plaatsen. Het is niet de meest ideale plek, Het is er vaak vochtig en het zout is moeilijk bij te vullen. Ook is in de kruipruimte meestal geen stopcontact aanwezig, en officieel mag er ook geen stopcontact in de kruipruimte aangelegd worden. Mocht u toch graag de kruipruimte als plek voor uw waterontharder hebben, of weet u zo geen andere plek? Neem dan contact met ons op. Wij beoordelen samen met u waar de waterontharder het beste geplaatst kan worden.

Werking waterontharder